Een ode aan de pinpas
Het is misschien wel het belangrijkste pasje in onze portemonnee: de pinpas. Als we die kwijt zijn, dan halen we het hele huis overhoop. Want hoe moeten we anders onze boodschappen betalen? Of de tulpen bij de bloemenstal? Een kop koffie in de stad? En ook voor wie langer thuis woont is de pinpas essentieel, contant geld wordt immers steeds minder geaccepteerd. En dat is volgens ons helemaal niet erg! Wij brengen u: een ode aan de pinpas.
[lwptoc]
Geschiedenis van het pinnen
Het pinnen gaat terug tot 1988 wanneer De Nederlandsche Bank besluit een uniform betalingssysteem te ontwikkelen. In het najaar van 1988 vinden de eerste pintransacties al plaats met de oprichting van BeaNet. In 1990 was het systeem gereed en werden er vele betaalautomaten geïnstalleerd door heel Nederland. Dat is nu alweer dertig jaar geleden! In 1990 alleen al werd er 22,7 miljoen keer afgerekend met de pinpas. Dit aantal is hierna opgelopen tot wel 4,33 miljard transacties in 2018. Ook het contactloos betalen maakt een flinke opmars. Waar in 2017 nog maar 29% van de totale transacties contactloos is, stijgt dit in 2018 al naar 50%.
[vc_single_image image=”6015″ img_size=”800*533″ add_caption=”yes” alignment=”center”]
Waarom pinnen we zoveel?
4,33 miljard pintransacties in 2018! Het is bijna niet voor te stellen. Waarom zijn we toch zo’n fan van pinnen?
Ten eerste is het sneller dan contant betalen. Op het moment dat we de persoon voor ons bij de kassa zijn portemonnee zien uitstorten op de toonbank, slaat de schrik ons vaak al om het hart. Vooral als we haast hebben. De munten worden bij elkaar geschraapt en dan is het hopen dat het genoeg is. Als laatste nog wachten tot de kassière alles in de goeie vakjes in de kassa heeft laten vallen, en ja, dan zijn we aan de beurt. Natuurlijk is er niets mis met contant betalen, maar pinnen maakt het allemaal wel een stuk sneller! Met uw pinpas kunt u altijd aansluiten bij de pinkassa’s of bij de zelfscankassa’s en bent u zo weer klaar: wel zo makkelijk.
Snelheid is echter niet alles. De pinpas zorgt er ook voor dat we niet al te veel geld op zak hoeven te hebben. En hoe we ’t ook wenden of keren, het is altijd goed om met weinig geld op zak op pad te gaan. Veiliger dan met een volle portemonnee. Ook is onze portemonnee een stuk minder zwaar zonder al die euromunten, vijftig centjes, en die één en twee centen.
Bovendien is de pinpas écht heel veilig. Na dertig jaar ontwikkelen is het pinnen geoptimaliseerd. Skimmen, het kopiëren van de magneetstrip wat tot 2012 een groot probleem was, is bijvoorbeeld in 2012 opgelost door de introductie van de chip die nu in uw pinpas zit. Ook contactloos betalen wordt steeds veiliger en gemakkelijker te gebruiken.
Conclusie
Wij zijn gek op pinnen. Het is makkelijk, snel, veilig en essentieel om langer thuis in huis te wonen. Het draagt bij aan een veilig gevoel en is ook daadwerkelijk erg veilig. Kortom: ik zie alleen maar voordelen!
Wat vindt u van pinnen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!
Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!
Bronnen
Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!
Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)
-
Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?
-
Welke handige hulpmiddelen zijn er?
-
Heb ik recht op vergoedingen?
-
Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?
Nu in de verkoop voor € 9,95!
