Doet u ook mee met het grote onderzoek naar lang, gezond en gelukkig leven van de UvA?

Onderwerp: Vitaal, Wetenschap
Laatst geupdate: 5 augustus 2021
Carmen van Andel

Lang, gezond en gelukkig leven, dat willen we allemaal wel.

Maar hoe doe je dat?

 

Deze vraag staat centraal bij het nieuwe grootschalige onderzoeksproject ‘Senioren Doen Mee’ aan de Universiteit van Amsterdam. Met dit project willen de onderzoekers in kaart brengen hoe senioren hun leven inrichten en wat de effecten daarvan zijn op hun mentaal én fysiek welbevinden. Die kennis gaan ze vervolgens gebruiken om interventies te ontwikkelen die gezonde en succesvolle veroudering kunnen bevorderen. Dit is een belangrijke uitdaging, aangezien we niet alleen steeds ouder worden, maar de cijfers ook laten zien dat het relatieve aantal jaren dat we kunnen verwachten in slechte gezondheid door te brengen de afgelopen jaren is toegenomen.

 

De onderzoekers zijn op zoek naar 10.000 – of meer – senioren (55 jaar of ouder) die meewillen doen aan online vragenlijsten en testjes. Dit onderzoek bestaat uit verschillende delen, die u geheel vanuit huis kunt invullen. Lijkt u het leuk om mee te doen en daarmee een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar veroudering? Meld u dan aan via www.seniorendoenmee.nl. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie over het onderzoek.

In deze video wordt het onderzoek toegelicht:

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Doet u ook mee met het grote onderzoek naar lang, gezond en gelukkig leven van de UvA?