Column: Wat een ellende

Column: Wat een ellende

Onderwerp: Columns
Laatst geupdate: 4 november 2021
Maartje

Onze columniste Maartje over hoe ze de situatie door het coronavirus ervaart en hoe ze het beste probeert te maken van haar thuisisolatie. Het is niet makkelijk.

 

Daar zitten we dan, wij oudjes, allemaal thuis. Vanmorgen snel mijn bestelling bij de slager opgehaald. Das angstvallig om neus en mond. Baat het niet het schaadt ook niet. Weet u nog, het onontkoombare zinnetje in elk dictee? En ja een mens moet toch eten en ik wil ook niet steeds anderen lastig vallen.

 

Mijn vriend rijdt elke middag nog naar me toe. Het is maar een paar minuten, maar mag dat nog? En bij een lockdown, die er natuurlijk ook aan zit te komen, mag het dan echt niet meer? Dat wordt dan extra eenzaamheid voor velen.

 

De Hanneke poes kijkt me af en toe meewarig aan. En ja, voor het eerst ben ik een beetje jaloers op haar. Zij maakt zich nergens druk om, loopt heerlijk door de tuin te banjeren, slaapt de slaap der onschuld en eist gewoon dat haar eten op tijd geserveerd wordt.

 

Een paar weken geleden, voor deze nare tijd, bestelde ik voor het eerst via internet mijn boodschappen. Blijkbaar een foutje gemaakt. Kreeg ik alles dubbel. Daar zat ik met 4 grote zakken spinazie, 10 kilo aardappels en een hele stapel dozen met blikvoer voor hare hoogheid, de geliefde snoezepoes. Nu ben ik er helemaal gelukkig mee! Elk nadeel heeft dus echt zijn voordeel.

 

Mijn vriend mist zijn voetbal vreselijk. Heeft verder ook geen hobby’s, behalve biljarten. Er is zelfs geen computer of mobiel in zijn huis. Ik ben erg blij met mijn computer. Heerlijk spelletjes spelen, filmpjes kijken, het nieuws volgen. Maar dat geeft ook veel ergernis af en toe. Als ik op Facebook zag wat een nare reacties er waren over het omvallen van minister Bruins dan word ik warm van boosheid.

 

Eerlijk gezegd heb ik wel gehamsterd: boeken! Heerlijk warm in bed of op de bank met een mooi boek. Wat een gelukkig gevoel en je vergeet even alles om je heen.

 

Lieve mensen, bedankt dat u dit hebt willen lezen en veel sterkte toegewenst in deze barre tijd!

 

Maartje.

 

Reageren?

Dat kan via onze Facebookpagina. Laten we samen praten over deze situatie. Misschien kunnen we elkaar er een beetje doorheen helpen.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Column: Wat een ellende