Column: Wat een ellende

Onderwerp: Column
23 maart 2020
Maartje

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1584984688534{margin-bottom: 0px !important;}”][post_category]

Onze columniste Maartje over hoe ze de situatie door het coronavirus ervaart en hoe ze het beste probeert te maken van haar thuisisolatie. Het is niet makkelijk. [/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1584984935488{margin-bottom: 0px !important;}”]Daar zitten we dan, wij oudjes, allemaal thuis. Vanmorgen snel mijn bestelling bij de slager opgehaald. Das angstvallig om neus en mond. Baat het niet het schaadt ook niet. Weet u nog, het onontkoombare zinnetje in elk dictee?  En ja een mens moet toch eten en ik wil ook niet steeds anderen lastig vallen.

Mijn vriend rijdt elke middag nog naar me toe. Het is maar een paar minuten, maar mag dat nog? En bij een lockdown, die er natuurlijk ook aan zit te komen, mag het dan echt niet meer? Dat wordt dan extra eenzaamheid voor velen.

De Hanneke poes kijkt me af en toe meewarig aan. En ja, voor het eerst ben ik een beetje jaloers op haar. Zij maakt zich nergens druk om, loopt heerlijk door de tuin te banjeren, slaapt de slaap der onschuld en eist gewoon dat haar  eten op tijd geserveerd wordt.

Een paar weken geleden, voor deze nare tijd, bestelde ik voor het eerst via internet mijn boodschappen. Blijkbaar een foutje gemaakt. Kreeg ik alles dubbel. Daar zat ik met 4 grote zakken spinazie, 10 kilo aardappels en een hele stapel dozen met blikvoer voor hare hoogheid, de geliefde snoezepoes. Nu ben ik er helemaal gelukkig mee! Elk nadeel heeft dus echt zijn voordeel.

Mijn vriend mist zijn voetbal vreselijk. Heeft verder ook geen hobby’s, behalve biljarten. Er is zelfs geen computer of mobiel in zijn huis. Ik ben erg blij met mijn computer. Heerlijk spelletjes spelen, filmpjes kijken, het nieuws volgen. Maar dat geeft ook veel ergernis af en toe. Als ik op Facebook zag wat een nare reacties er waren over het omvallen van minister Bruins dan word ik warm van boosheid.

Eerlijk gezegd heb ik wel gehamsterd: boeken! Heerlijk warm in bed of op de bank met een mooi boek. Wat een gelukkig gevoel en je vergeet even alles om je heen.

Lieve mensen, bedankt dat u dit hebt willen lezen en veel sterkte toegewenst in deze barre tijd!

Maartje.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1584985051396{margin-bottom: 0px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}”]

Reageren?

Dat kan via onze Facebookpagina. Laten we samen praten over deze situatie. Misschien kunnen we elkaar er een beetje doorheen helpen.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1587641762846{margin-bottom: 0px !important;}”]

Meer van dit soort leuke columns ontvangen? Schrijf u in voor de Wekelijkse Doorkomer!

De Wekelijkse Doorkomer is er voor iedereen die thuis zit door de coronacrisis en wel een extraatje kan gebruiken. Elke week sturen wij u een uitgebreid bericht met verrassende dingen om te doen en leuke videos om te kijken. Inschrijven is gratis en kan hier!

[activecampaign form=7][/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1587641789970{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 15px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}”]

Alle columns van Maartje

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][/vc_column][/vc_row]

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.