Column: was vroeger alles beter?

De vraag of vroeger niet alles beter was speelt al een tijd. Hans Kazán concludeert dat alles vroeger vooral anders was. Betty heeft zo haar eigen mening en bekijkt het op een mooie manier vanuit verschillende perspectieven.

 

Was vroeger echt alles beter? Nee ik denk het niet. Niet voor iedereen. Vroeger was alles anders en dat voelt voor mij dan weer beter. Lekker overzichtelijk ook. Het warme gezin waar ik altijd deel van uit maakte. Wat fijn dat ik daar altijd op terug kon vallen. Het buurtwinkeltje. De mensen in de buurt. Wakker worden met het ijs op de ramen. Rondlopen in een doodstille wereld als het had gesneeuwd. Op zondag kijken of de witte Volvo er stond, want dan waren opa en oma op bezoek. Eén keer in de zoveel tijd logeren bij oma in Groningen, dat was altijd zo leuk midden in de stad.

 

Ik kijk met liefde en plezier terug op die tijd. Maar was dat dan echt beter? Niet voor oma, die na haar beroerte geen enkele begeleiding kreeg. Niet voor opa, die heel erg slecht liep maar die geen scootmobiel kreeg van de WMO. En ook niet voor mijn andere oma in Groningen, die moest ronkomen van alleen een AOW’tje.

 

Voor mij is het tegenwoordig beter. Ik krijg zoveel hulp en begeleiding na mijn beroertes. Geweldige revalidatie via de Merem; en goede begeleiding via Interakt Contour. De WIA-uitkering is goed te doen en straks wacht mij een goed pensioen.

 

Ik ben de leeftijd dat ik uitging al lang te boven, maar ik ga graag op pad met mantelzorger Frank, die mij regelmatig trakteert op een lekker en gezellig etentje. Ook met mijn andere zoon heb ik gezellige tijden. Dan komt hij langs met zijn lieve hondenkind en kijken we gezellig samen een film of een serie, De huishoudelijke hulp die wekelijks is ingezet en is geregeld via de WMO, is niet alleen heel leuk, maar heel erg gewaardeerd. Frank heeft al genoeg aan zijn hoofd.

 

Het is voor mij en mijn situatie dus maar gelukkig dat we in het huidige tijdperk leven. En als klap op de vuurpijl heeft mijn lieve begeleidster Nienke, van Interakt Contour voor mij een blind date geregeld. Dat is morgen, met een mede strijder. Ik houd van dit tijdperk…

 

En de blind date? Wordt vervolgd!

 

Reageren? 

We lezen uw reactie graag op onze Facebookpagina!

 

Alle columns van Betty

Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!

 

Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)

 

  • Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?

  • Welke handige hulpmiddelen zijn er?

  • Heb ik recht op vergoedingen?

  • Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?

 

Nu in de verkoop voor € 9,95!

 

Meer info

Column: was vroeger alles beter?
>

Cookiemelding


Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Meer informatie over ons gebruik van cookies kunt u vinden in ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

Akkoord