Column: Naar de supermarkt

Column: Naar de supermarkt

Onderwerp: Columns
Laatst geupdate: 4 november 2021
Maartje

Naar de supermarkt gaan tijdens de coronacrisis is een behoorlijk bijzondere ervaring. Hoe zorg je ervoor dat je er niets oppikt? Winkelwagentjes zijn verplicht en worden schoongemaakt door de winkelmedewerkers. Maar ja, hoe schoon dan? Maartje ging de supermarkt in, en maakte van alles mee.

 

Omdat ook ik tot de risico groep behoor doe ik nog maar hoogstens  1x per week mijn boodschappen bij de super.

 

Omdat je steeds hoort dat de boodschappenwagentjes niet zo schoon zijn, bedacht ik dat ik nog plastic handschoentjes moest hebben, die in de verpakking van mijn haarkleurmiddel zitten. En ja hoor, twee paar bewaard. Dus pakte ik onvervaard met plastic handschoenen een kar en ging naar binnen.

 

Gelukkig was het niet druk en op macaroni na was alles er wat op mijn lijstje stond. Bij de kassa werd er keurig in het plastic gepind.

 

Terwijl ik mijn boodschappen inpak is na mij een knul van een jaar of 25 allerlei pizzadozen op de band aan het leggen. Dan hoor ik hem verschrikt zeggen dat hij het bedrag niet kan betalen. Het vriendelijke kassa meisje raadt hem aan dan een paar dozen eraf te halen en zo gezegd zo gedaan. Ik was inmiddels klaar met inpakken en terwijl ik weg loop hoor ik hem nog verschrikt zeggen “oh nee, dat is nog te veel, ik kan maar tot 25 euro pinnen.”

 

Even later kom ik thuis. Toen pas bedacht ik wat een sukkel ik eigenlijk ben. Waarom heb ik er niet aan gedacht die jongen een paar pizza’s te geven? Ik kan dat best missen en wie weet zit die jongen moeilijk doordat hij momenteel geen werk heeft door dat rotvirus. Stom, stom! Ik hoop maar dat het nog eens gebeurt en dat ik hem dan alsnog kan helpen.

 

Ik zag trouwens iets wonderlijks in de super. Er liep een man en die pakte zijn kar niet aan de goede kant, maar aan de andere kant vast. Het duwde een beetje moeizaam, maar het ging. Aan die kant is de kar vast schoner, wat denkt u? Er liep ook iemand met dikke handschoenen aan met een boodschappenkar rond. Zou dat helpen? Als je ze elke keer wast misschien?

 

Ach mensen, laten we hopen dat het allemaal snel voorbij is. Soms denk ik dat ik droom, zo raar als het leven nu even (?) is. En dan zie je op TV,  in eerder opgenomen programma’s mensen op elkaars lip zitten en handen geven alsof het gewoon is. En dan denk je toch even: niet doen! Zo ben je al geprogrammeerd…

 

We moeten af en toe maar een leuk filmpje op youtube kijken, dat houdt ons op de been. Sterkte allemaal!

 

Maartje

 

Reageren?

Dat kan via onze Facebookpagina. We lezen uw reactie graag!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Column: Naar de supermarkt