Column: Het hoog-laagbed

Column: Het hoog-laagbed

Onderwerp: Columns
Laatst geupdate: 4 november 2021
Maartje

De zoon van Maartje vond het na 50 jaar hoog tijd voor een nieuw bed voor zijn moeder. Dan wel een hoog-laagbed, want je weet maar nooit. Maartje liet zich meetorsen en kwam zo tot haar eigen ontdekkingen. 

Op een dag vroeg mijn zoon hoe oud mijn bed eigenlijk was. Besmuikt gaf ik toe dat hij er nog in geboren was. Ontzet riep hij dat het bed dan al bijna 50 jaar oud was. Tja, dat klopte wel.

 

Dus togen we samen naar een beddenwinkel en terwijl hij tactisch zei dat ik de jongste toch ook niet meer was, dirigeerde hij me met zachte hand naar een bepaalde afdeling. De afdeling hoog-laagbedden. Toekomstgericht denken mam!

 

Ik ging braaf op een van de bedden liggen en mijn zoon pakte enthousiast de bijbehorende afstandsbediening. Daar ging ik hoor. Omhoog, omlaag, rechtop, benen in een hoek van 90 graden. We hadden de grootste lol! Nog een door de verkoper aangeraden, zachte, dikke matras erop en ik lag heerlijk. Nou ben ik geen type om van alles en nog wat uit te proberen dus op voorwaarde dat mijn oude bed bij aflevering werd meegenomen, werd de koop gesloten.

 

Toen na een paar weken het bed werd gebracht, ging ik ‘s avonds vol verwachting naar bed. Hoofdeinde een beetje omhoog en een mooi boek erbij. Oh wat lag ik heerlijk!

 

De volgende ochtend stapte ik uitgerust uit bed en plof, daar lag ik. Eerste keer van mijn leven uit bed gevallen…

 

Een dikke zachte matras die ver boven de zijkant van het bed uitsteekt bleek net een glijbaan te zijn als je er uit wilt stappen.

 

Zoon gebeld (nee, ik mankeerde gelukkig niets) die meteen in de lach schoot om zijn gevallen moeder. Hij schoot mij te hulp. We rolden twee badlakens op en legden die onder de matras aan de uitstapkant. Prima geregeld en er werd niet meer gevallen.

 

Toen ik een tijdje later een zware longontsteking kreeg, bewees het bed zijn waarde. De dokter kon me op de juiste hoogte onderzoeken. Ik had erg hoge koorts en omdat ik daardoor wat wiebelig was, werd ik af en toe geholpen met uit bed stappen. Doordat het bed dan hoger gezet kon worden, werd dit erg vergemakkelijkt.

 

Al met al een fijn bed en als u over twee badlakens beschikt, kan ik het van harte aanbevelen. Enige nadeel: het is vrij prijzig.

 

Ik hoop dat u wat aan dit verslag heeft en groet u hartelijk.

 

Maartje

 

 

Nieuwsgierig naar hoeveel zo’n hoog-laagbed nou kost? U vind prijsindicaties in onze onafhankelijke aankoopgids!

Reageren?

We lezen graag uw reactie op onze Facebookpagina!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Column: Het hoog-laagbed