Column: De liefde

Op aandringen van haar naasten ging Betty op zoek naar een geliefde. Maar ondertussen heeft Betty er zo haar eigen gedachten over.

 

“De liefde, ach de liefde, zoek haar niet. Als zij u waardig acht dan vindt zij u wel.”

 

Ik weet niet meer wie deze wijze tekst bedacht heeft, maar ik geloof er wel in.

 

Een aantal mensen denkt dat mijn leven leuker wordt als ik een partner zou krijgen. Ik behoor niet tot die groep en ik weet het: ik ben geen relatiemateriaal. Toch heb ik met behulp van mijn mantelzorger en het meisje van mijn sushirestaurant de app Tinder geïnstalleerd en er ging een wereld voor me open.

 

Omdat ik niet voor dating wilde betalen, heb ik de gratis versie gedownload. Daardoor kan ik niet kan zien wie mij leuk vindt. Behalve dan als ik iemand like die mij ook heeft geliked. Dan krijg je een zogenaamde match en dan kan je met elkaar praten. Zelf ben ik heel voorzichtig met liken. Ik ben een beetje huiverig. Toch heb ik af en toe een match.

 

De eerste match was een zeperd.

 

De meneer die ik matchte, bleek al een partner te hebben. Met een “ik wil de one and only zijn” heb  ik hem afgepoeierd. Er zijn verrassend veel gebonden mannen die het op Tinder proberen en vaak met toestemming van hun partner, zoals ze beweren. Ik  heb dan ook weer een nieuwe term geleerd: polyamoureus. Noem mij maar ouderwets, maar ik vind het raar. Net zoals de mannen die in een jurk of met hoge hakken op hun profielfoto’s soms net op beeldige dames lijken.

 

Terwijl ik met veel dedain de ene na de andere potentiële partner naar links swipe (afkeur), voel ik iets kriebelen in mijn linker mondhoek. Het blijkt een straaltje kwijl te zijn. “Nee, jij bent de hoofdprijs!” mompel ik tegen mezelf.

 

Dan pas ga ik verder denken. Wat heb ik nou helemaal te bieden? Tja, mijn IQ en EQ  zijn prima in orde en ik ben ook niet wanstaltig. Maar ik ben niet sportief en lange strandwandelingen zitten er ook niet in. En moet ik dan zo’n man vragen of hij me helpt met aankleden. Salsa lijkt me geweldig leuk, maar met mijn motoriek wordt dat een ramp…

 

Net als ik me bedenk dat ik nog steeds geen relatiemateriaal ben, krijg ik een berichtje dat ik weer een match heb. Een hele leuke vent dit keer! Al snel chatten we via whatsapp verder.

 

Vanochtend was ik lekker met mijn hulp aan het keuvelen toen de telefoon ging. De leuke man wilde videobellen! In blinde paniek drukte ik het gesprek weg. De spiegel bevestigde even later dat er alle reden was voor die paniek. Ik zag er erg verlept uit met raar sprieterig haar en zonder make-up. Mijn mantelzorger en ik hebben besloten dat ik hem daar niet mee zal lastig vallen, al ben ik nog nooit een amateur tegen gekomen die zo goed een uitgroei kan behandelen als hij.

 

Ik ga dus niet meer op zoek naar de liefde. Als zij mij waardig acht dan vindt zij mij wel.

 

Reageren?

Dat kan via onze Facebookpagina. We lezen uw reactie graag!

Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!

 

Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)

 

  • Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?

  • Welke handige hulpmiddelen zijn er?

  • Heb ik recht op vergoedingen?

  • Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?

 

Nu in de verkoop voor € 9,95!

 

Meer info

Column: De liefde
>

Cookiemelding


Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Meer informatie over ons gebruik van cookies kunt u vinden in ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

Akkoord