Column: De Hanneke poes wil graag een schoon bed

Column: De Hanneke poes wil graag een schoon bed

Onderwerp: Columns
Laatst geupdate: 4 november 2021
Maartje

De Hanneke poes krijgt steeds meer noten op haar zang. Een rommelig mandje? Nee hoor, daar gaat ze niet meer in. Maartje heeft er haar handen vol aan. Maar is stiekem ook een beetje jaloers op Hanneke. 

 

De Hanneke poes wordt ouder en ouder. Ze wordt mager, terwijl ze goed eet. Desondanks kuiert ze elke dag nog even een rondje door de tuin en inspecteert al snuffelend of alles veilig is.

 

En wat nieuw is is haar verlatingsangst. Nooit geweten dat een kat dat ook kan hebben. Als ik even de kamer uit loop zit ze verontrust pal tegen de deur en als ik even later weer binnen kom straalt ze van opluchting… Als ze in de tuin is en na een kort miauwtje de deur niet onmiddellijk geopend wordt gilt ze erbarmelijk.

 

Ze geeft ook nog wel eens over. Laatst in haar mandje. Nadat het grondig was schoongepoetst, ging ze er niet meer in. Urenlang werd ik strak aangekeken.

 

Ik dacht dat ze wilde eten. Van alles klaargemaakt maar nee, dat was het niet.

 

Met haar magere rug naar mij toe ging ze naar haar mandje zitten kijken. Mijn verzekering dat het schoon en veilig was werd genegeerd.

 

Uiteindelijk kwam ik op het lumineuze idee om er een nieuwe zachte keukendoek in te leggen, en: ja hoor. Het werd in dank aanvaard en daar lag ze weer prinsheerlijk.

 

Haar eisen nemen enigszins bizarre vormen aan, want als ze nu haar bed verlaat en de keukendoek ligt er verfrommeld in, dan moet ik die eerst weer netjes strak leggen, want in zo’n rommeltje ga je niet liggen. 

 

Mijn lat wilde het niet geloven en dacht dat mijn fantasie nu wel een heel grote vlucht nam. Maar hij heeft nu zelf gezien dat ze niet in een rommelig bed gaat liggen.

 

Het moet in deze tijd toch heerlijk zijn als je je om zoiets druk maakt… Alle ellende gaat aan haar voorbij. Zij heeft zo haar eigen zorgen en naar een lekker biertje op een terrasje taalt ze niet. In deze tijd kun je veel beter poes zijn denk ik wel eens jaloers….

 

Namens de Hanneke poes en mij wens ik u allen veel sterkte in deze nare tijd!

Reageren?

Dat kan op onze Facebookpagina!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Column: De Hanneke poes wil graag een schoon bed