Column: De Hanneke poes is dat thuiszitten wel zat

Onderwerp: Columns
Laatst geupdate: 4 november 2021
Maartje

‘Hier is weer een poezensoapje’, mailde Maartje de redactie. En dat is het! Een heerlijke column over de Hanneke poes die samen met Maartje in een bungalow woont: ze is een echte dame met een sterke eigen wil.

 

De Hanneke poes onderhoudt haar vacht totaal niet meer . Het uiterlijk interesseert haar geen fluit meer en ze vindt het nu mijn taak om daar voor te zorgen.

 

Eigenlijk wil ze dus een thuiskapper.

 

Het valt niet mee, want ze zit geen moment stil. En ondanks mijn verwoede pogingen om haar deftige uiterlijk te laten voortbestaan, heeft ze af en toe een nare vasthoudende klit. In uiterste nood knip ik die er maar af. Nu ligt ze heerlijk in de zon met een beetje blote bil… Ze heeft het gelukkig niet in de gaten.

 

Het moet in deze rare tijd toch een genot zijn om poes te wezen. Je vrouwmens waagt zich met ware doodsverachting in de supermarkt om jou van heerlijke hapjes te voorzien en je vindt dat heel normaal.

 

En wat krijg je er als “poezenmoeder” voor terug? Inderdaad af en toe een kopje dat dankbaar in ontvangst wordt genomen en beantwoord dient te worden met veel aaitjes en vlijende woordjes. En soms een dankbare blik uit twee, verschillend gekleurde, oogjes als je de muziek wat zachter zet omdat zij niet tegen lawaai kan. Meefluiten is helemaal uit den boze, want dat doet de poezenoren boos flapperen.

 

Eigenlijk ben je een groot deel van de dag bezig haar te behagen. Omdat je nu de hele dag thuis zit, krijgt ze de rust niet die ze verdient. Erg lastig steeds dat mens om haar heen.

 

Ze is nu 20 jaar geweest. Toen ze 14 jaar geleden vanuit het asiel hier kwam wonen, heette ze Janneke. In het asiel vertelde men dat ze erg goed naar haar naam luisterde en dat klopte helemaal. Om haar toch iets “eigens” mee te geven maakten wij er “Hanneke” van. En waarachtig, ze vond het goed. Bofkonten dat we zijn.

 

Verder is hier geen nieuws en ik dank u voor het lezen en wens u veel sterkte toe in deze nare tijd!

 

Maartje

 

Reageren?

We lezen graag uw reactie op onze Facebookpagina!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Column: De Hanneke poes is dat thuiszitten wel zat