Column: Blij met een dood musje

Column: Blij met een dood musje

Onderwerp: Columns
Laatst geupdate: 4 november 2021
Maartje

Weer een heerlijke column van Maartje. Uiteraard speelt de bejaarde Hanneke poes een glansrijke hoofdrol. Genieten maar!

Een paar weken geleden zaten wij te schemeren met de tuindeuren heerlijk helemaal open. De Hanneke poes was de tuin ingelopen.

 

Plotseling zag ik haar vanuit mijn ooghoek binnenkomen. Niet met haar, tegenwoordig, sukkelige gang. Nee, met een waarachtig sportschoolloopje kwam ze met verende tred binnen. Met fier opgeheven hoofd begaf ze zich rechtstreeks naar haar mand aan mijn voeten. 

 

Simon (mijn lat-relatie) merkte op dat ze wat in haar bekje droeg. Met een flukse sprong veerde ik omhoog en rende hals-over-kop richting toilet, al roepend dat Simon haar de muis af moest pakken. Ik weet het, het is idioot, maar ik ben panisch voor muizen.

 

Ik zat daar tien minuten, vijftien minuten. Inmiddels met toiletbril afdruk in de billen. Maar het bleef stil.

 

Heel voorzichtig deed ik de kamerdeur open en gluurde  door een kiertje de kamer in, waar Simon rustig de krant zat te lezen. Op mijn vraag of ‘ie de muis had afgepakt, antwoordde hij dat het gewoon een musje was dat waarschijnlijk al dood was toen Hanneke het vond en als trofee meebracht…

 

Waarom hij mij niet even geroepen had? Nou, hij had het musje weggebracht en zat even uit te puffen van de strijd. Door zijn hoge leeftijd kost het hem moeite om te bukken.

 

Hanneke is ook op een eerbiedwaardige leeftijd (bijna 21 jaar) en sinds wij haar 15 jaar geleden uit het asiel haalden, had ze nog nooit lelijk gedaan, laat staan gegromd.  Maar dat was dit keer anders. Ontzet vertelde Simon dat ze haar vondst al grommend tot twee keer uit zijn handen had gerukt.

 

U begrijpt dat ze de rest van de avond met een heel boos gezicht in haar mand heeft gelegen. Geen lekker hapje kon het winnen van deze boosheid… Op zoveel onbegrip en ondankbaarheid reken je als respectabele poes niet, toch?

Reageren?

Dat kan op onze Facebookpagina!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Column: Blij met een dood musje