Column: Accu leeg

Onderwerp: Columns
Laatst geupdate: 8 november 2021
Langer thuis in huis

Als je vanwege het coronavirus bijna alleen nog thuis zit, kan het weleens voorkomen dat je voor een nare verrassing komt te staan als je dan toch een keer de auto wil pakken. Het overkwam onze columnist Hans.

 

Na zes weken vrijwillig thuis te hebben gezeten, moest ik nu toch echt de deur uit voor een noodzakelijke boodschap. Maar dan wel met de auto. De betreffende winkel heeft een zogenaamd “seniorenuurtje”, waardoor het nog vrij rustig is en je met een beetje oppassen niet bij andere klanten in de buurt hoeft te komen.

 

Alhoewel de accu van de auto nog geen twee jaar geleden was vervangen en eigenlijk dus nog jong was, wilde mijn auto niet starten. Sterker nog, alle lampjes knipperden rood. Gelukkig heb ik een snel-oplaadapparaat en was het niet zo heel erg. Maar toch… wat kon de oorzaak zijn van die lege accu?

 

Mijn dealer vroeg aan de telefoon wanneer ik voor het laatst auto had gereden. Nou, zes weken geleden dus, antwoordde ik. “Tja, dat is dan de vermoedelijke oorzaak,” zei hij. “Ook wanneer u de auto niet gebruikt, gebruikt hij minimaal stroom voor de elektronische systemen. Als u niet rijdt, dan laadt de accu ook niet op. Dus uiteindelijk is die dan toch helemaal leeg.”

 

Mijn tip:
Thuisblijvers, houd hier rekening mee. Ga desnoods elke drie weken een kort ritje maken van maximaal 25 km, om te voorkomen dat u hetzelfde gebeurt! Vooral wanneer u uw auto nodig als er iets meer aan de hand is dan alleen een kleine boodschap.

 

“Dat is mijn advies, doe uw voordeel ermee” zou de rijdende rechter hebben gezegd.

 

Hans

 

P.S. Loopt u óók ergens tegenaan, geef de redactie van Langer Thuis in Huis dan een tip via [email protected].

 

Reageren?

Dat kan via onze Facebookpagina. Laten we samen praten over deze situatie. Misschien kunnen we elkaar er een beetje doorheen helpen.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Column: Accu leeg