Cadeautips: de leukste cadeaus voor uw (klein)kinderen

Onderwerp: Vermaak, Vrije tijd
Laatst geupdate: 30 mei 2022
Sharon Kok

Een cadeau voor de (klein)kinderen, het is áltijd lastig om te verzinnen. Daarom ga ik u een handje helpen. Van leuke cadeaus voor 12-jarige meiden tot duurzame cadeaus of cadeautjes onder de 10 euro. Of het nou voor een verjaardag is of voor pakjesavond; ik geef u allerlei cadeautips. 

Leuk feitje: kado of cadeau?

Laten we beginnen met een leuk feitje. Persoonlijk dacht ik dat zowel kado als cadeau inmiddels goedgeschreven woorden zijn. Maar dat is niet waar! In de officiële spelling is alleen cadeau juist. Kado komt echter inmiddels zo vaak voor in de praktijk, dat een aantal organisaties het als alternatieve en informele spelling hebben opgenomen.

 

Hoeft u zich niet aan de officiële spelling te houden (als u niet werkzaam bent bij de overheid of in het onderwijs)? Dan kunt u dus zowel kado als cadeau gebruiken.

Cadeautips voor de (klein)kinderen

Cadeaus zijn er natuurlijk voor alle leeftijden en voor alle gelegenheden. Van een knuffeldier van Sinterklaas tot aan boeken voor de feestdagen. Maar toch kan lastig zijn om een geschikt kids cadeau te vinden en daarom ga ik u een aantal tips geven.

 

De meeste producten die wij benoemen, staan direct in het artikel met een foto op een link. Als u daar op klikt, komt u op de Bol.com website uit. Hier kunt het product bestellen. Als u het product bestelt, ontvangen wij een kleine bijdrage. Hier betaalt u niet extra voor. Bedankt!

Cadeaus voor 1-jarige

We beginnen bij de allerkleinsten, want misschien is dat nog wel het moeilijkst. Een 1-jarige kindje is zich nog niet zo goed bewust van het cadeau en vaak net zo blij met de verpakking als met het cadeau zelf 😉

 

Wel zijn ze dol op spelen. En dit speelgoed mag al wat moeilijker zijn, waarbij ze een beetje moeten nadenken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stappelen met blokken, ringen of bekers.

 

Andere leuke cadeaus voor 1 jaar zijn:

 • Puzzels met grote stukken
 • Voorleesboekjes
 • Trekdieren
 • Badspeelgoed
 • Duw- en loopspeelgoed

 

Leuke cadeaus voor meiden

Leuke cadeaus voor meiden zijn knutselspullen. Die zijn er voor allerlei leeftijden. Denk hierbij aan klei, stempels of stickers voor de jongere meiden. En sieraden maken, kleurboeken of diamond painting voor de iets oudere meiden.

 

Leesboeken of Playmobile zijn ook altijd goede cadeaus. En heeft de ontvanger een bad? Wat dacht u dan van bruisballen, badparels of badkaviaar? Daarnaast zijn spelletjes altijd goed. Er zijn spelletjes voor allerlei leeftijden. Zo is het LAMA kaartspel een leuk cadeau voor 12-jarige meiden.

 

Meiden cadeaus voor 16 jaar zijn uitdagend. Op deze leeftijd hebben zij al veel eigen interesses ontwikkeld. Waar de één gek is op lezen, raakt de ander het liefst geen boek meer aan. Leuke cadeaus voor meiden die waarschijnlijk wel in de smaak zullen vallen zijn notitieboekjes, een bioscoopbon, parfum of chocolade.

 

Leuke cadeaus voor jongens

Ook voor jongens zijn leesboeken, Playmobile of spelletjes leuk. Is de ontvanger fan van iets of iemand? Dan kunt u daar bijvoorbeeld iets van geven. Denk bijvoorbeeld aan Paw Patrol, Super Mario of een bepaalde voetbalclub of voetbalspeler. U kunt daar een dekbed, rugzak, broodtrommel of iets anders van kopen.

 

Buitenspeelgoed is verder altijd een goed idee. Denk aan een voetbaldoel, een skateboard, een bal of een step. 

 

En wat dacht u van Lego? Hier zijn allerlei soorten van. De verschillende series zal ik u uitleggen:

 

lego classic lego duplo lego city
Lego Classic Lego Duplo Lego City
Dit zijn de klassieke Lego steentjes. Deze lego is speciaal voor de allerkleinste. Deze sets zijn namelijk al geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Dit zijn allemaal thema’s die u in de stad tegen zou kunnen komen. Denk aan treinen of de politie. Door meerdere Lego City sets te combineren, kunt u dus een hele stad bouwen.
lego technic lego creator Lego friends
Lego Technic Lego Creator Lego Friends
Dit is voor wat ouderen kinderen (vanaf ongeveer 12 jaar). Deze zijn namelijk een stukje ingewikkelder dan het ‘normale’ lego. U heeft hier niet alleen te maken met de gebruikelijke lego blokjes, maar ook met bijvoorbeeld tandwielen. Hierbij ligt de nadruk ligt op het bouwen van modellen. Sommige hebben het 3-in-1 bouwsysteem. Hier kunnen bepaalde dingen mee gecreëerd worden, die u vervolgens weer kunt omtoveren tot iets anders. Denk aan dieren en auto’s. Lego Friends toont de avonturen van vijf vriendinnen. Denk hierbij aan het eten van een ijsje bij een ijssalon of paardrijden.

Cadeautjes onder de 10 euro

Eigenlijk zijn veel van de cadeautjes die wij benoemen in dit artikel onder de 10 euro, maar toch lichten wij er nog een paar uit.

 

 1. Een tijdschrift

Een tijdschrift is het ideale cadeau. Er zijn zoveel soorten tijdschriften dat u er altijd wel een kunt kiezen die bij de ontvanger past. Een tijdschrift over paarden, auto’s, sport, de Donald Duck; keuze genoeg.

 

 1. Kleurspullen

Spullen om te kleuren zijn ook hele leuke cadeautjes onder de 10 euro. Denk bijvoorbeeld aan een kleurboek of glitterpennen.

 

 1. Een uitje

U kunt natuurlijk altijd een uitje geven. Afhankelijk van de activiteit, kost dit weinig tot niets. U kunt bijvoorbeeld samen naar de kinderboerderij gaan. Of wat dacht u van een speeltuin wat verder uit de buurt? Dan gaat u daar samen heen met de bus of trein.

 

Picknicken kan natuurlijk ook overal; een kleedje mee, wat gesmeerde broodjes en wat fruit of koekjes en u heeft een hele gezellige middag samen.

 

Zijn uw kleinkinderen al wat ouder? In dit artikel leest u tips met gratis uitjes voor volwassenen.

Duurzame cadeaus

Tegenwoordige zijn we een stuk milieubewuster bezig. Misschien wilt u daarom wel een duurzaam cadeautje geven?

 

 1. Tuineren kan je leren

Het is erg leuk en goed voor het milieu om samen aan een groene tuin te werken. Wat dacht u van het kweken van een aardbeienplantje? Een groeikaartje is ook een leuk, duurzaam cadeau om te geven. Deze kaart is gemaakt van papier met bloemzaadjes. U kunt er gewoon een tekst opschrijven en daarna kan de jarige de kaart in de aarde leggen.

 

Of wat dacht u van samen een insectenhotel maken?

 

 1. Een tweedehands cadeautje

Tweedehands is duurzaam én een trend! Er zijn tegenwoordig heel veel kringloopwinkels waar genoeg speelgoed te vinden is. Bijvoorbeeld puzzels, boeken, spelletjes en buitenspeelgoed.

 

 1. Een weckpot gevuld met…

Dit vind ik zelf een heel erg leuk cadeautje. U kunt dit kopen, maar ook makkelijk zelf maken. Koop een mooie glazen weckpot en vul deze met ingrediënten voor deeg (voor koekjes, brownies of cupcakes). Het is het leukst om alle ingrediënten in laagjes aan te brengen. Maak er een mooi labeltje aan en táda!

 

De jarige hoeft er dan zelf alleen nog wat boter, melk en/of eieren aan toe te voegen en kan aan de slag.

Cadeau leuk inpakken

Als u dan eenmaal een cadeau voor uw (klein)kinderen heeft verzonnen en gemaakt of aangeschaft, komt u bij de volgende uitdaging; het cadeau inpakken. Als u het cadeau in de winkel koopt, heeft u vaak de mogelijkheid om het daar al leuk in te laten pakken.

 

Is dat niet gelukt bij uw cadeau? Of vindt u het leuk om cadeaus zelf op een leuke manier in te pakken? Dan heb ik een aantal tips voor u:

 

1. Cadeaupapier

Cadeaupapier is een makkelijke en bekende manier van inpakken. Wilt u het toch wat origineler maken, dan zijn er genoeg manier om cadeaupapier te gebruiken. Zo kunt u twee laagjes cadeaupapier over elkaar doen en uit de bovenste wat figuurtjes knippen.   

 

U kunt natuurlijk ook een krant of tijdschriften als cadeaupapier gebruiken. Of een simpele witte of bruine kleur gebruiken, die u kunt versieren. U kunt de verjaardagsboodschap op het cadeaupapier schrijven of er kaarsjes opplakken.

 

Dubbelzijdig cadeaupapier is ook ideaal. Dan heeft u slechts 1 rol nodig om cadeautjes op verschillende manieren in te pakken.

Cadeautips: de leukste cadeaus voor uw (klein)kinderen

2. Cadeauzakjes of cadeautasjes

Een cadeau inpakken kan met een cadeauzakje of tasje. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een cadeau in te pakken met een vrolijk gekleurde theedoek? Ook nog eens heel duurzaam, want deze kan gebruikt worden. In tegenstelling tot papier dat in de container zou verdwijnen.

Cadeautips: de leukste cadeaus voor uw (klein)kinderen

3. Cadeaudoos

Een cadeaudoos is ook leuk. Hier kunt u bijvoorbeeld een cadeautje in stoppen die lastig in te pakken is met cadeaupapier. Ook is het leuk om een doos te vullen met allerlei kleine cadeautjes. Kaartje erbij, wat snoepjes of confetti en u heeft een heel leuk cadeau.

 

U kunt een cadeaudoos kant en klaar kopen, maar u kunt het ook zelf maken van bijvoorbeeld een schoenendoos. Deze kunt u dan met gekleurd papier beplakken, er op tekenen of met wol versieren.

Cadeautips: de leukste cadeaus voor uw (klein)kinderen

Tenslotte

U heeft nu genoeg inspiratie voor cadeaus voor de (klein)kinderen. Of het nou voor jongens of meisjes is, of het nou onder de 10 euro moet zijn of een duurzaam cadeautje. En dan kunt u het ook nog eens leuk inpakken!

 

Heeft u nog leuke cadeautips?

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Cadeautips: de leukste cadeaus voor uw (klein)kinderen