Boodschappentrolley en andere handige tips voor het boodschappen doen

Heeft u eigenlijk wel genoeg van het slepen met zware boodschappentassen, of merkt u dat het zelfs belastend is voor uw gewrichten of zelfs pijn doet? Met een handige boodschappentrolley blijft u gewoon zelfstandig boodschappen doen. Een boodschappentrolley is eigenlijk een tas met wielen, die u met een handig handvat achter u aan trekt. Zo hoeft u zelf het gewicht van uw boodschappen niet meer te dragen. Ideaal toch?

Naarmate de jaren vorderen, wordt de wekelijkse of soms zelfs dagelijkse gang naar de supermarkt om boodschappen te doen steeds zwaarder. U voelt zich misschien nog te jong voor een rollator, maar het zeulen met zware boodschappentassen wordt wel steeds lastiger. Op zo’n moment is een boodschappentrolley de ideale boodschappenhulp. En dat is trouwens ook niets om u voor te schamen, want boodschappentrolleys zijn tegenwoordig helemaal hip in allerlei kleuren en met verschillende prints, maar vooral heel handig om allerlei spullen te vervoeren.

Waar op letten bij het kopen van een boodschappentrolley?

Het is natuurlijk verleidelijk om te kiezen voor een boodschappentrolley die er leuk uitziet, maar let bij het kopen van een trolley of boodschappenwagen vooral op het draagvermogen en het aantal en de grootte van de wielen. Ook is het handig wanneer een boodschappentrolley inklapbaar is, zeker wanneer u thuis niet zoveel opbergruimte heeft of de trolley ook in uw auto of het OV meeneemt, of thuis de trap op moet. Het laadvermogen van de meeste trolleys is voldoende voor de dagelijkse boodschappen, maar moet hiervoor minimaal wel 25 tot 35 kilo zijn. Een licht aluminium frame zorgt ervoor dat een boodschappentrolley niet zwaar om te tillen is, ook als deze niet wordt gebruikt. Een afneembare tas is handig, zodat deze eenvoudig in de wasmachine te wassen is.

Bekende merken boodschappentrolleys zijn:

 • Andersen
 • Reisenthel
 • SECC
 • CarryOn
 • Beagles

Verschillende soorten boodschappentrolleys

Bij het kopen van een boodschappentrolley merkt u ongetwijfeld dat er een ruime keuze is. Allerlei verschillende soorten en maten, kleuren en designs. Twee, drie of vier grote of kleine wielen. Sommige boodschappentrolleys hebben wielen op luchtbanden, maar ook rubberen wielen komen veel voor. Sommige boodschappentrolleys bevestigt u eenvoudig achter uw fiets, zodat u over een flexibele fietsaanhanger beschikt. Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden. Welke trolley voor u het meest geschikt is hangt vooral af van uw eigen voorkeuren. Doe hier dus goed onderzoek naar voordat u er een gaat kopen.

Tips om het boodschappen doen gemakkelijker te maken

Merkt u dat het doen van de boodschappen lastiger wordt? Wilt u het kopen van een boodschappentrolley misschien nog even uitstellen, maar wel met minder moeite boodschappen doen? Dan hebben we een aantal tips voor u om het boodschappen doen gemakkelijker en lichter te maken:

 • Ga wat vaker naar de supermarkt en neem dan minder mee
 • Maak vooraf een boodschappenlijstje, zodat u niet in de verleiding komt te veel gewicht mee te nemen.
 • Sorteer het lijstje op de looproute in de winkel
 • Vraag medewerkers van de supermarkt om hulp
 • Laat uw boodschappen thuis bezorgen
 • Neem eventueel een wandelstok met zitje mee voor als het wachten bij de kassa vermoeiend is
 • Ga samen met iemand anders boodschappen doen, dat is meestal nog gezellig ook!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link