Boekenstandaard, dit is waarom ze ideaal zijn

Onderwerp: Hulpmiddelen, Woonkamer
Laatst geupdate: 12 juni 2020
Sacha van Andel

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569415874477{margin-bottom: 0px !important;}”]

Een simpel hulpmiddel, de boekenstandaard. Niet iets waarvan u snel zou denken ‘dat heb ik echt nodig!’

Toch zijn wij van Langer Thuis in Huis echte fans! En we leggen graag in drie redenen uit waarom. [/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569415929055{margin-bottom: 0px !important;}”]

Wat is een boekenstandaard?

Een boekenstandaard is een standaard om een opengeslagen boek op te zetten zodat deze makkelijker te lezen is. Er zijn veel uiteenlopende boekenstandaard designs zodat er voor ieder wat wils is![/vc_column_text][vc_single_image image=”4796″ img_size=”550*536″ add_caption=”yes” alignment=”center”][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569417702744{margin-bottom: 0px !important;}”]

Reden 1 – Onmisbaar voor lezen in bed

Een aantal pagina’s lezen voordat u gaat slapen is bevorderlijk voor de nachtrust. U valt er makkelijker door in slaap en het vermindert meteen uw stressniveau waardoor u dieper slaapt. Het is dan wel zo handig als u dit comfortabel kunt doen! Soms kan het lastig zijn om in de avond een boek omhoog te houden, vooral het een dikkerd is. In dit geval kan een boekenstandaard handig zijn. Deze houdt het boek voor u omhoog zodat uw armen niet moe worden en u gerust nog een paar hoofdstukken door kan lezen.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569416547790{margin-bottom: 0px !important;}”]

Reden 2 – Onmisbaar voor kookboeken in de keuken

Koken volgens een recept is soms al lastig genoeg. Als u dan ook nog eens elke keer het recept weer op moet zoeken, omdat het boek dicht is geslagen, is alleen maar extra vervelend. Bij een boekenstandaard kan dit niet gebeuren. Extra grote exemplaren zijn ook beschikbaar, zodat zelfs de grootste kookboeken er nog op passen!

Verder kunt u een hoge boekenstandaard op voet of op poot overwegen. Deze kunt u vrij verplaatsen in de keuken en instellen op de perfecte hoogte voor u. Scheelt meteen ruimte op het aanrecht!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4797″ img_size=”550*550″ add_caption=”yes” alignment=”center”][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569416606318{margin-bottom: 0px !important;}”]

Reden 3 – Ergonomisch verantwoord lezen

Zoals boven geschreven is de boekenstandaard fijn als u snel vermoeide armen krijgt. Maar de boekenstandaard is niet alleen goed voor uw armen. Het is ook fijn bij reumatische klachten in bijvoorbeeld uw handen omdat u het boek niet meer hoeft vast te houden.

Verder wordt de houding in uw nek beter als u naar voren kijkt tijdens het lezen in plaats van naar beneden. Zo kunt u langer met plezier doorlezen zonder daar later klachten van te krijgen.

En nog een groot voordeel: uw tablet en telefoon passen er ook op![/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1570614890221{margin-bottom: 0px !important;}”]

Uw eigen boekenstandaard hebben? Hier vindt u ze!

Boekstandaarden zijn niet erg duur. De prijzen beginnen rond de € 20,-.

U vindt ze in bijna elke woonwinkel. Zelf heb ik mijn boekenstandaard van de Ikea. Mocht de Ikea niet bij u in de buurt zitten kunt u even kijken bij bijvoorbeeld de Xenos of de Blokker.

En natuurlijk zijn ze ook online te vinden! Wij hebben alvast een kleine selectie gemaakt van onze favorieten bij bol.com:
[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569416704024{margin-bottom: 0px !important;}”]

Conclusie

Hopelijk hebben wij u nu overtuigd dat de boekenstandaard onmisbaar is. Nog even in het kort: het is

  • erg praktisch tijdens het koken en het lezen
  • beter voor uw lichaam en uw houding
  • goedkoop

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Boekenstandaard, dit is waarom ze ideaal zijn

Als mobiliteit in huis minder wordt en u merkt dat u bijvoorbeeld minder lang in de keuken staat dan u zou willen. Als u bang bent om te vallen of als u revalideert van een operatie en daardoor minder mobiel bent, dan is een trippelstoel een van de hulpmiddelen die uitkomst bieden.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Boekenstandaard, dit is waarom ze ideaal zijn