Blijf staan, met Rijswijk blijft staan.

Algemeen

Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf van de ouderen kwetsbaar is. Zij hebben lichamelijke beperkingen, zijn minder gezond en voelen zich eenzaam. In Rijswijk is daarom het valpreventie programma “Rijswijk blijft staan” opgestart. Dit beweegtraject duurt 12 weken en helpt om vallen te voorkomen. Ook is het de bedoeling dat ouderen meer met elkaar in contact komen tijdens dit programma.

Rijswijk blijft staan

De bedoeling van dit project is om beweging onder senioren van 65 jaar en ouder te stimuleren, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig thuis in huis kunnen blijven wonen. Centraal in de aanpak staan de preventieve beweegprogramma’s “In Balans” en  “Functionele Training Ouderen”. Het  gaat dus vooral om het vergroten van de zelfredzaamheid, bewegingsvrijheid en het zelfvertrouwen. Buiten deze bewegingsactiviteiten worden er ook tips gegeven voor veiligheid in en rondom uw woonsituatie, het maken van onderlinge contacten en het afsluiten van een vervolglidmaatschap voor sportactiviteiten. Het is dus een erg interessant en wisselend programma.

In Rijswijk wonen ruim 10.000 mensen van 65 jaar en ouder en de helft van deze ouderen woont alleen. Dit sportinitiatief is niet alleen bedacht om senioren in beweging te brengen maar ook om er voor te zorgen dat ze met elkaar in contact komen en nieuwe vriendschappen sluiten.

De gemeente Rijswijk hoopt met “Rijswijk blijft staan” en andere trajecten minimaal 500 ouderen te bereiken.

Langer Thuis in Huis magazine small

lees meer in het

Langer huis in huis: het complete en praktische magazine

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link