8 tips voor een gezellige decembermaand (ondanks de harde lockdown)

Onderwerp: Vrije tijd, Vermaak
Laatst geupdate: 18 maart 2021
Sharon Kok

De decembermaand is dit jaar helaas anders dan de andere jaren. In plaats van veel vrienden- en familiebezoekjes, zult u de feestdagen op een andere manier moeten vieren. En nee, we zeggen niet dat dit net zo gezellig is, maar we zullen er toch echt het beste van moeten maken!

 

Daarom in dit artikel 8 tips voor een gezellige decembermaand, ondanks de harde lockdown.

Wat te doen in thuisisolatie?

 

Het is natuurlijk niet leuk, maar gelukkig is er genoeg te doen. Daarom zit dit positieve artikel boordevol tips met dingen die u wél kunt doen. Van leuke spelletjes tot een online avondje met vrienden of fijne muziek.

 

Want thuis zijn hoeft niet altijd vervelend te zijn. Ons huis is de plek waar we op ons gemak kunnen zijn en ontspannen. En dat is een fijne situatie om nieuwe dingen te proberen, nieuwe contacten te leggen en misschien wel uit uw comfortzone te stappen.

Aan de slag met uw creativiteit – idee 1

 

Alle tijd om lekker creatief bezig te gaan nu. U kunt makkelijk beginnen met een kleurboek voor volwassenen, of uitgebreid gaan knutselen met bijvoorbeeld droogbloemen. In onderstaande artikelen vertellen wij u daar meer over.

 

Tip! Persoonlijk vind ik kleurboeken erg leuk én het werkt ontspannend

Extra sfeer in huis – idee 2

 

Het gezellig maken in huis doet veel voor uw humeur. Ik word er wel vrolijk van als het huis lekker ruikt en de kaarsjes aan staan.

 

Wat kunt u doen om de sfeer in huis te verhogen?

 • Hang net wat meer kerstversiering op
 • Een vers boeket bloemen op tafel
 • Steek geurkaarsen aan
 • Muziekje op de achtergrond, bijvoorbeeld:

 • Een extra dekentje op de bank
 • Verlichting doet veel: laat de grote plafondlamp uit maar brand alleen de tafel- en vloerlampen. Doe de kaarsjes aan en drapeer een lichtjesslinger over de vensterbank. Gezelligheid gegarandeerd!

 

Tip: De gezelligheid van een open haard in huis halen, zonder een echte haard? Speel een dvd of youtubevideo van een haardvuur af op uw tv, inclusief knisperend haardvuur geluid!

 

 

Vind de mooiste haardvuur dvd bij bol.com

8 tips voor een gezellige decembermaand (ondanks de harde lockdown)
Een beetje extra feestelijkheid kan geen kwaad!

Spelletjes zijn altijd leuk – idee 3

 

Zelf ben ik echt gék op spelletjes. Hele avonden zijn mijn vriendinnen en ik fanatiek kaarten aan het opleggen, aan het dobbelen en scores aan het bijhouden. Helaas kan dat nu even niet meer. Gelukkig zijn er ook genoeg spelletjes die u alleen kunt doen, of online.

 

In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete spelletjes die u alleen kunt spelen. Want het is niet alleen leuk tijdverdrijf, maar ook nog eens gezond voor de hersenen.

En in dit artikel vertel ik u over een online escaperoom. Dit zijn gratis themaspellen boordevol puzzels en hersenkrakers. U kunt deze belevenis zowel alleen als samen (via het internet) doen. Aanrader!

Daarnaast kunt u natuurlijk ook online spelletjes spelen tégen uw vrienden. Zo kunt u op de website www.lichess.org gratis schaken tegen een vriend of vriendin.

Kerst 2020Kerst 2020

Toch een beetje bij elkaar – idee 4

 

Het is in deze tijd nog veel populairder geworden: videobellen. Zo kunt u elkaar live horen en zien en daarmee toch een beetje bij elkaar zijn. Gezellig weer even bijkletsen met uw kleindochter bijvoorbeeld. Heeft u het videobellen nog niet helemaal onder de knie? In dit artikel leg ik u precies uit hoe het werkt: Hoe werkt videobellen?

 

En kent u het concept Eet Mee Video-etentje? Dit maakt het mogelijk om nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten. Op basis van uw profiel krijgt u een match en gaat u videobellen terwijl jullie allebei thuis aan het eten zijn. Dat is grappig!

Een goed verhaal – idee 5

 

Lezen is altijd goed. En het is ook nog eens hartstikke gezond! Uw geest blijft alert en u ervaart minder stress en slaapt beter. Ik heb een aantal populairste boeken uit de boekhandel op een rijtje gezet voor u. Als u op de titel klik kunt het boek en het verhaal beter bekijken. 

 

 

En houdt u niet zo van lezen, maar wel van verhalen? Dan is een luisterboek de oplossing voor u. Bij een luisterboek wordt u volledig meegenomen in het verhaal, maar het is wel een mooi rustmoment voor uw ogen.

8 tips voor een gezellige decembermaand (ondanks de harde lockdown)
De perfecte tijd voor een goed boek!

Liefde gaat door de maag – idee 6

 

Een pompoenkaneeltaart, pasteitjes met ragout of een bijzondere warme chocolademelk met ammaretto en meringue. Heerlijk! De hele middag in de keuken bezig zijn en daar vervolgens lekker van genieten. Bent u een beginner? Dan zijn er genoeg kant-en-klare mixen waarbij u soms zelfs alleen maar water hoeft toe te voegen.

 

En heeft u te veel gebak of koekjes over? In principe kunt u bijna alles invriezen. Maar u kunt het ook langsbrengen bij anderen, zoals bij tip 7!

 

kerst harde lockdown

 

Hieronder ziet u de beste bakboeken van dit moment! Klik op het plaatje om beter te bekijken en te bestellen.

 Denk aan elkaar – idee 7

 

U voelt zich misschien een beetje eenzaam, maar er zijn vast nog veel meer mensen die dat voelen. Wat kunt u voor elkaar betekenen? Gezellig met een groepje op de koffie gaan bij de eenzame buurvrouw is in deze tijd niet zo verstandig. Maar een klein gebaar kan al veel betekenen:

 

 • Bel iemand om een praatje te maken
 • Breng wat (zelfgemaakte) kerstkaarten rond
 • Zet een leuk kerstcadeautje voor de deur; chocolaatjes of een paar mooie hulsttakken
 • Bak iets lekkers of breng een portie stamppot
 • Deel dit artikel met uw vrienden en kennissen

Heeft u alles op Langer Thuis in Huis al gelezen?

– idee 8

 

U kunt zich ook hele avonden vermaken bij ons op de website. Schenk een lekker kopje thee in en geniet van onze artikelen. Zo kunt u sinterklaas herinneringen ophalen bij dit artikel of de kerstshow in de tuincentra die we nu niet meer mogen bezoeken naar u thuis halen met dit artikel. Of wat dacht u van dit blog met een heleboel onverwachte feiten over Toen Was Geluk Heel Gewoon?

Tot slot

 

Zo dat zijn toch heel wat leuke activiteiten voor de decembermaand, nietwaar? Breng ondanks alles toch sfeer in huis en vermaak u met een goed boek of een spannend spelletje. Of ga lekker een middag koken en geniet vervolgens van een heerlijk diner. Misschien wel terwijl u videobelt met een nieuwe kennis!

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

8 tips voor een gezellige decembermaand (ondanks de harde lockdown)