72-jarige Super Oma opnieuw wereldkampioen powerliften

Onderwerp: Gezond en vitaal, Gezondheid, Nieuws
5 juni 2019
Carmen van Andel

Super Oma Ina Koolhaas is opnieuw wereldkampioen powerliften bij de vrouwen boven de 70. Ina heeft haar eigen wereldrecord verbroken door maar liefst 133,5 kilogram te liften.

Dat deed de 72-jarige Amsterdamse tijdens de IPF World Classic Championship in de stad Helsingborg in Zweden. Vorig jaar won de voormalig HvA-docent al de wereldtitel door een recordgewicht van 133 kilogram te liften in Canada, maar dat record heeft ze nu dus zelf weer verbroken, bericht AT5.

Nog niet genoeg

 

Ondanks de vreugde is de wereldkampioen nog niet helemaal tevreden. ‘Ik had de afgelopen weken last van een griepje, dat doet toch wat met je krachten’ zegt Ina. Op de vraag of ze volgend jaar weer meedoet zegt ze: ‘Zeker, en dan ga ik voor 140 kilo. Dat moet zeker lukken.’

 

Op dit moment is de tweevoudig wereldkampioen aan het genieten van een welverdiende cocktail. Morgen komt de ‘Super Granny’ terug naar Nederland

Vorig jaar maakte AT5 dit item over Ina Koolmees. Ze is zo fit en sterk, daar kan menig jongere niet aan tippen!

 

Bron: www.at5.nl

Meer van dit soort handige informatie ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!