4 tips om tóch gezellig te eten tijdens thuisisolatie

Onderwerp: Vitaal, Gezondheid
Laatst geupdate: 22 januari 2021
Sharon Kok

Het is maar een saaie periode zo in thuisisolatie… Er valt weinig te beleven en de dagen lijken extra lang te duren. Waarom zou u dan niet een speciaal momentje maken van het avondeten? Zo kunt u even genieten en alleen bezig zijn met het eten in plaats van al uw gedachtes. Ook als is het lastig, het is, juist in deze tijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Daar willen wij graag bij helpen!

 

In dit blog deel ik daarom 4 tips met u om tóch sfeervol te eten tijdens thuisisolatie.

 

Leest u mee?

Nieuwe smaken

 

Probeert u eens een nieuw recept uit. Nieuwe gerechten, smaken en ingrediënten ontdekken is hartstikke leuk en interessant. Daarnaast staat u wat langer in de keuken en bent u vaak bewuster bezig met het eten.

 

Kent u de chefkok Yotam Ottolenghi bijvoorbeeld al? Deze Engelse chef is wereldberoemd geworden met zijn kookboeken waarin hij alleen met groente kookt. Hij gebruikt middenoosterse smaken en Italiaanse en Aziatische invloeden. Klikt moeilijk? Dat is het helemaal niet! Zijn recepten zijn uitzonderlijk goed beschreven. En ook voor de ingrediënten hoeft u tegenwoordig niet ver meer te zoeken. Door Ottolenghi’s succes zijn de bijzondere kruidenmixen gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

 

Benieuwd? Probeer dan eens dit klassieke Ottolenghirecept uit: gegrilde aubergine met knoflook, yoghurt en granaatappelpitjes.

 

Als dit u bevalt, dan kan ik Ottolenghi’s kookboek Plenty van harte aanbevelen!

 

Het is het veiligst om uw boodschappen te bestellen, zo hoeft u niet naar een drukke supermarkt. Meer over apps om boodschappen te bestellen.

 

lekker eten aubergine

Een sfeervolle tafel

 

Een gedekte tafel telt voor 2! Het doet al heel wat voor de sfeer als u de tafel eens mooi dekt. Zelf vind ik dit ook altijd erg leuk om te doen. Het maakt het diner gelijk wat specialer, ook al staat er misschien een simpel en bekend gerecht op het menu. Van het gebruiken tot een placemat en leuke servetten, tot een volledige aankleding met fles water, kaarsjes en meer: neem er de tijd voor en maak het gezellig. Het helpt!

 

En bedenk u eens als u dit misschien te veel moeite vindt voor alleen uzelf: waarom zou u niet goed voor uzelf zorgen? Waarom zou u dat alleen doen voor een ander?

 

Bonustip: weinig dingen geven zo’n aangekleed en verzorgd effect als verse bloemen op tafel!

lekker eten ouderen

Toch samen door videobellen

 

Vind u het toch nog ongezellig? Waarom zou u dan niet videobellen tijdens het eten? Hartstikke gezellig om op deze manier toch samen met iemand te kunnen eten! Maak van te voren een afspraak met diegene met wie u gaat videobellen zodat u zeker weet dat het kan en jullie allebei het eten klaar hebben ;). Zorg dat uw telefoon is opgeladen en zet hem midden op tafel rechtop tegen iets stevigs zoals een pindakaaspot. Soms werkt het beter om hem op de kop te zetten zodat de microfoon niet geblokkeerd wordt (deze zit vaak onderop uw telefoon). Als uw contactpersoon dit ook doet, veranderd het beeld vanzelf mee.

 

Bonustip: het is nóg leuker als jullie allebei hetzelfde recept koken! Zo kunnen jullie ook gezellig kletsen over het eten en voelt het net alsof jullie aan dezelfde tafel zitten.

 

Wilt u weten hoe videobellen werkt? Lees het hier.

 

videobellen

 

Doen alsof jullie uiteten gaan

 

Woont u samen? Kleed u allebei netjes aan en doe alsof u uiteten gaat. Dek de tafel mooi en zet eventueel een muziekje aan op de achtergrond. Lang tafelen past hier natuurlijk helemaal bij, u kunt bijvoorbeeld fonduen. Het is ook een aanrader om eten te bestellen. Zo kunt u thuis genieten van een heerlijke verse pasta of hartige taart. Zelfs een Hollandse stamppot is mogelijk. In dit blog vertellen wij u meer over het bestellen van maaltijden.

 

En ook hier kan een mooi peper- en zoutstelletje of een servethouder natuurlijk niet ontbreken!

lekker eten

Indonesisch eten bestellen, heerlijk!

Tot slot

 

Met deze tips hoop ik dat het diner tijdens thuisisolatie wat gezelliger wordt!

 

Heeft u nog andere tips om het eten tijdens thuisisolatie leuker te maken? Deel ze met ons en onze andere lezers op onze Facebookpagina!

 

Alle producten uit dit artikel

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

4 tips om tóch gezellig te eten tijdens thuisisolatie